İlginizi Çekebilir
İnsanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Yeme İçme
  3. Tam Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır?

Tam Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır?

Tam Zeytin Yağı Nasıl Anlaşılır?
1
Tam zeytin zamanı şimdi, onun için bir ihtimal bilmeyenler vardır diye bir enformasyon aktarmak istedim.
Her insanın kafasını kurcalayan ZEYTİNYAĞI hakkında izahat yapmak istedim. Zira şu an zeytinyağı almanın tam zamanı;
Sol başta gördüğünüz yeşil renk olan yağ, erken hasat dediğimiz yağ. Rengi genel anlamda yeşil olur. Zeytin ağaçta olgunlaşmasını tamamlamıştır, fakat daha kararmaya başlamadan ağaç üstünden toplanır. Bu zeytin toplandıktan sonrasında üstünden 4 saat geçmeden derhal sıkıma girer ve yağ çıkarılır. Zeytin bu haldeyken içindeki mineraller üst seviyedir. bol miktarda klorofil ihtiva eder sadece bu yöntemde zeytinden çıkan yağ oranı azca olduğundan maliyetlidir. sabahları kahvaltıda salatalarda ve birçok hastalıkta kullanılır, maliyeti yüksek olduğundan satış fiyatı da yüksektir.
Ortada gördüğünüz yağ taze yağdır. Şu şekilde ki zeytin toplanır biriktirilir sonrasında sıkıma gider ve sıkımdan sonrasında dinlendirilmeden ambalajlanır ve piyasaya sürülür. Aroması tadı mükemmeldir tek dezavantajı aslına bakarsak bu dezavantaj değildir bence avantajdır dinlenmediği için rengi bulanıktır hafifçe tortuludur, zaman içinde tortusu dibe çökecektir. Her türlü yemeklerde salatalarda kahvaltıda kolaylıkla kullanılır ve ömrünüze yaşam katar.
Sağ baştaki yağ ortadaki yağın sıkımdan sonrasında dinlenme tanklarına alınıp dinlendirilen tortusu dibe çöktükten sonrasında satışa sunulan aroması kokusu her şeyi ile muhteşem tabiatın insanlara sunmuş olduğu en güzel gıdadır. İster besin olarak ister ilaç olarak her şeyde kullanabilirsiniz.
Sızma zeytinyağı zeytin toplandıktan sonrasında kırma ve parçalama ezme yöntemi ile zeytinden ayrıştırılması sonucu elde edilmiş yağdır. HİÇBİR KATKI MADDESİ VE KİMYASAL KULLANILMAZ.
Riviera zeytinyağı da ise yağın içine asidi oldukça yüksek olduğundan tatlandırıcılar asit azaltıcılar eklenmiş olur ve bu yağ rafine edilir. Bazı durumlarda içine mısır aslı benzer biçimde maddeler katılır.
Yorum Yap

Yorum Yap

Yorumlar (5)

  1. forumfavori_avatar
    2 hafta önce

    Gel ben sana 27 den vereyim sen 30 a sat. O zaman ben hesap ettim kiloda 2,5 lira masrafı var ben marmara birliği ege birliği bilmem. Zeytin üreticisiyim ziraat mühendisiyim

  2. forumfavori_avatar
    2 hafta önce

    Müsadenizle paylaşıyorum..

  3. forumfavori_avatar
    2 hafta önce

    Her üçüde mükemmeldir sonucta zeytinden edilen yağdır Afiyet olsun tüketenlere

  4. forumfavori_avatar
    2 hafta önce

    Yağdaki fiat farkı, Bana göre marmara bölgesi de ki zeytinler sofralık ve lezzetli, tabiki bakımı vemasrafı bize çok ağır a geliyor biz zeytini tane tane topluyoruz. Masraflı oluyor. Ama ege, akdeniz. Zeytini yağlık zeytin onlar bizim kadar masraf yapmadıkları için 20,25 tl ONLARI kurtarır. Tabiki kalite farkı da Var.

  5. forumfavori_avatar
    2 hafta önce

    geçen yılın zeytin yağını almakta bir mahsur varmı,yanı tadında veya kalitede bir sıkıntı olurmu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir