Kanserin Tedavisinde En Etkili İlaç Yapışkan Andız Otu

Bal ve Tarçının Kansere Karşı Yararları
Bal ve Tarçının Kansere Karşı Yararları

Kanserin Tedavisinde En Etkili İlaç Yapışkan Andız Otu

Akhisar dağlarında yetişen “Yapışkan Andız Otu” kansere şifa oluyor. Haziran ile Eylül tarihlerinde toplanan ot için bilhassa kanser hastaları senelerdir bölgeye geliyor.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Seyirdim, Kızlaralanı ve Harmandalı mahallelerinde yaşayan köylüler tarafınca toplanan “Yapışkan Andız Otu” insanlara şifa oluyor. Halk içinde ‘kanser otu’ olarak da malum bitkiyi toplayan köylüler, 25-30 lira karşılığında adreslere gönderiyor.

Otun, haziran ve eylül ayları içinde toplandığını özetleyen Akhisar’ın tanınmış esnaflarından 87 yaşındaki Hasan Alemdar, senelerdir bölgeye şifa bulmak için gelen vatandaşlara destek bulunduğunu söylemiş oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere otun yerini gösterdiğini, iyi mi kullanılacağını anlattığını ve hiçbir ücret talep etmediğini kaydeden Alemdar, 20 günde bitkinin etkilerinin görülmeye başladığını iddia etti.

Yapışkan andız otunun ününün duyulmasından sonrasında Türkiye’nin değişik illerinde de bu bitkinin yetiştiğini öğrendiğini dile getiren Hasan amcadan ‘kanser otu’nun öyküsünü dinledik.

NASIL KEŞFEDİLDİ?

Bu bitkiyi 1987’de Hacı Ali Lütfü Hacet ile beraber keşfettik ve toplamaya başladık. Lütfü Hacet’in apartmanına Süleymanlı nahiyesinden bir teyze geliyordu ve bir öykü anlatıyordu. Bir bayan varmış, oldukca zayıflamış ve hastalığı iyice yayılmış. Bigün hava almak için köyün dışına çıkmış, Yaşlı, yabancı biri yanına gelip “Köyün haricinde hanım olarak ne işin var” demiş. Hanım da, “Göğsümden hastayım hava almak için çıktım. Her ay Ankara’ya tedaviye gidiyorum” demiş. Dede de bu otu verip kaynatıp içmesini istemiş ve kaybolup gitmiş. Kim bulunduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyoruz.
Hanım da otu kaynatıp içmiş. İçtikçe sancıları azalmış, kendini daha iyi hissetmiş. Bir ay sonrasında Ankara’ya gitmişler ve göğsündeki kanserden yaratı kalmamış. Hacı Lütfü Hacet, hanımdan otu getirmesini istedi. Hanımla birlikte Su Deliği, Çağlak Boğazı mevkilerine gittik, bulduk, topladık.

Dikkatinizi Çekebilir;  Türkiye‘de 10 Kişiden 3’ü Kanser 4. sü de Sen Olma Diye...

Yel değirmeninde bir Ahmet abimiz vardı. Çorba içecek durumu yoktu. Boğazının her yerini kanser sarmıştı. Hacı Lütfü de bu otu kullanmasını söylemiş oldu. Bir ay kadar bu otu kullandı ve kanseri tamamen kuruttu. Bu vakaya tanık olunca bunu insanlara ulaştırmalıyız diye düşündük.

YAN ETKİSİ VAR MI?

Yan tesiri de yok. Ne kadar oldukca içilirse içilsin bir ziyanı olmuyor. Günde bir litre su koyup kaynatıp bunu 24 saatte içilmesini söylüyoruz. Bunun kökü ve sapları da dahil her yeri ilaç.

“ÇOK GELEN OLDU”

Informasyon almaya gelen oldukca oldu. Eczacı, laborantlar, tabip neredeyse hepimiz geldi. Sözgelişi İzmir’den ve İstanbul’dan laborantlar geldi, ottan istediler yolladık. Ankara’dan eczacılık fakültesi 2 görevli gönderdi. Hocaları tahlil yapmak istiyormuş. Ikimiz de lüzumlu malzemeyi verdik. Fakat bu bitkinin ilaç olması için 5-6 yıl lazımmış. Uzun araştırmalar yaptıktan sonrasında sadece ilaç olabilirmiş. Günde bir litre tüketin dediğimiz miktarı onlar bir hapa indirecek. Bu yüzden bitkinin ilaç olmasını oldukca isterim.

“MERHEM DE OLUR”

Daha ilkin bununla ilgili bir köylüden işittim. Nenesi bundan merhem yapıyormuş. Olabileceğine inanıyorum. Biz bunu toplarken tütün ekenler bilir ellerimiz katran oluyor. Zor çıkarıyoruz ellerimizden. Mecburen eldivenle kesip topluyoruz. Neresinden tutarsanız tutun ellerinize yapışıyor.

O madde içinde olduğuna bakılırsa muhakkak yaralara iyi geliyordur diye düşünüyorum.

NASIL TÜKETİLİR?

Bu nebat hakkında denemeler yaptıklarını ve ne kadar kullanılacağı, iyi mi kaynatılacağı, iyi mi içileceğini kontrol ettiklerini ifade eden Alemdar, “Ilkin otu gölgede kurutun. Kuruyunca (tahmini 3-4 günde kurur) çay benzer biçimde ufalayın, dallarını da yapraklarla birlikte karıştırın. Günlük olarak 10 gram otu 1,5 litre suyun içine atıp 5 dakika kaynatın. Ocağı kapatıp 15 dakika da demlenmesini bekleyin. Bir günlük içeceğiniz suyu elde etmiş olmuş olursunuz. Tahmini 30 gün aralıksız için. Şifa niyetine kendiniz karar verip için. Ot hafifçe kokulu ve acımsıdır. Kaynatmadan ilkin suyla durulamakta yarar var” açıklamasını yapmış oldu.

Alıntı