Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları

0
117
Çiğ, soyulmuş ve ezilmiş Theobroma kakao çekirdekleri
Çiğ, soyulmuş ve ezilmiş Theobroma kakao çekirdekleri

Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları

Günümüzde çoğu zaman çikolata halinde tüketilen kakaonun pişmemiş halinin yararları saymakla bitmiyor. Kakaonun yüksek oranda antioksidan ihtiva ettiği kanıtlandı. Magnezyum açısından da öteki tüm gıdalardan daha varlıklı olan kakao birçok hastalığa çare ve şifa oluyor.

Çikolata, vücudunuza gereksinim duyan magnezyumu vermenin güzel ve en iyi yoludur. Bunun haricinde çikolata, vücutaki demir ihtiyacını karşılar, çikolatanın 1 çay kaşığı kadar miktarı kadarının içinde vücudunuzun demir ihtiyaç mikarının %10’u vardır.

Çinko, immün sistem için oldukca önemlidir ve çikolata ve kakaoda vardır. Çinko, hastalıklarla iyi savaşır, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir ve stresi azaltır. Tüm bunların yanı sıra çikolata, B ve C vitaminlerini de ihtiva eder.

kakao cikolata 1024x538 - Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları
Kakao ve Çikolata

Kakao, yaşadığımız zaman içinde kronikleşen stresle mücadeleye karşı en faydalı element olan potasyumu fazlasıyla içinde barındırır.

Mutsuz hissettiğiniz bir dönem yaşıyorsanız ve devamlı acıkıyorsanız kilo almanızın en mühim sebeplerinden biri buysa, kakao ve çikolata tüketmeyi deneyin.

Kakao vücutta mutluluk hissi veren hormonların salgılanmasını hızlıca sağlayarak iştahı denetim altında tutmanızı sağlar.

Mayalar tarafınca 4 bin yıl ilkin ilaç olarak kullanılan kakao, oldukca sayıda vitamin ve mineral barındırdığı için şifa deposu olarak kabul ediliyor.

Vücutta belli bölgelerde iltihaplanmayı önler ve kanserle savaşır.

sutlu cikolata 1024x538 - Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları
Sütlü Çikolata

Kakada bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en mühim etkiyi oynarken, yeşil çaya oranla üç kat daha çok antioksidan madde içeriyor.

Varlıklı bir kalsiyum deposu olan kakao, kuvvetli kemiklerin oluşmasını sağlar.

Kakao, büyük oranda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine destek oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara yararlı oluyor. Bağışıklık ve üreme sistemi için yararlı demir ve çinko kakaoda bol miktarda mevcut.

Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği şeklinde, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş oranda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır.

Dikkatinizi Çekebilir;  Bal ve Tarçının Yararları

Vücutta yer edinen iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklığınıengeller, bronşları genişletir. Zindelik ve uyanıklık verir.

Yağı yardımıyla güneşin zararı dokunan ışınlarının engellenmesi amacıyla cilde sürülerek güneş yağı olarak kullanılır. Ek olarak, yumuşatıcı özelliği yardımıyla cilt çatlaklarına pamukla sürülerek faydalanılır. Çikolatadan yararlanmak istiyorsanız tüketeceğiniz ürünün kakao miktarına dikkat etmelisiniz.

bitter cikolata 1024x538 - Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları
Bitter Çikolata

Kan şekerinizi dengelemede en mühim gıdalardan biri çikolatadır ve bunun yanında insülin seviyenizi de düşürür. Fakat ihmal etmeyin, bunu elde eden şekerli, sütlü çikolata değil, kakao ve bitter çikolatadır.

Çikolata, moralinizi yüksek tutarak vücudunuzun hastalıklara karşı savaşmasına da destek sunar. Depresyona ve moral bozukluğuna karşı, vücudun bağışıklık sistemini düşürdüğü bilinmektedir.

Çikolata ise içindeki çinko, B vitaminleri, magnezyum ve kimyasallar yardımıyla vücudunuzun iyi hormonlar salgılamasını sağlar. Ek olarak çikolata aynı zamanda, yağsız protein ihtiva eder ve bu protein, immün sisteminizi stresten uzak tutar, antioksidan eksikliğini giderir ve depresyondan korur.

Sıhhatli vücut, enerji doludur ve kakao da enerjinizi naturel yollarla arttırmak için muhteşem bir tercihtir. İçeriğindeki magnezyum size hem enerji verir hem de içindeki naturel uyarıcılar yardımıyla vücudun birkaç saat sonrasında halsizleşmesini engeller. Yüksek gerilim stres, kalp hastalıklarına, sindirim problemlerine, uykusuzluktan akneye hatta bağışıklık sistemini düşürmeye kadar pek oldukca şeye niçin olur.

Çikolata, içendeki magnezyum ve kimyasallar yardımıyla vücudu sakinleştirir ve tansiyonunuzu düşürerek dengeler ve hastalıklara karşı vücudunuzu korur.

kakao ve cikolata 1024x538 - Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları
Çiğ Kakao ve Çikolatanın Faydaları

Flavonol, vücudunuzda olması ihtiyaç duyulan bir antioksidandır. Bitter çikolatada ve pişmemiş kakaoda bol miktarda bulunan flavonol, vücuda giren, immün sisteminize hücum eden toksik işgalcilerle savaşır ve sağlığınızı korur.

Tıkanmış atardamarlar, kalp hastalıklarına niçin olur ve immün sisteminizi zayıflatırlar. Çikolata ise, kalp hastalıklarına yol açan, tıkanmış atardamarları açar ve sıhhatli kalmanızı sağlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz