C vitamini ve posa deposu kayısı

0
69
C vitamini ve posa deposu kayısı
C vitamini ve posa deposu kayısı

C Vitamini ve Posa Deposu Kayısı

Sağlık uzmanlar; “Kolon kanserinden korunmak için posalı beslenme yaşam kurtarıyor. Kayısı; içerdiği, posa, vitamin ve mineraller ile kanserden korunmada çok etkili bir meyve. Ek olarak, içindeki potasyum, C vitamini ve posa yardımıyla kayısı, kalp krizine de karşı koruyucu tesir gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Kayısı kolon kanserinden koruyor.

Kolon Kanseri 1024x538 - C vitamini ve posa deposu kayısı
Kolon kanserinden korunmak için posalı beslenme yaşam kurtarıyor

Medipol Esenler Üniversite Hastanesinden gelen açıklamada görüşlerine yer verilen Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, antioksidan deposu kayısının, gıda değerleriyle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine destek bulunduğunu altını çizdi.

Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, şunları söyledi;

Kolon kanserinden korunmak için posalı beslenme yaşam kurtarıyor. Kayısı; içeriğindeki antioksidanlar, posa bulunduğu için vitamin ve mineraller ile birlikte kanserden korunmada etkili oluyor. Kayısı, içinde bulunan potasyum, C vitamini ve posa yardımıyla kalp krizine karşı koruyucu tepki gösteriyor. Vücut fonksiyonlarına tesiri yüksek, çok önemli bir mineral ve elektrolit olan potasyum eksikliği sinir sistemini bozar, vücutta sıvı dengesi bozulur, kalp ritmi dengesizleşir ve kas dokusu yavaşlar, böbreklerin filtre özelliği azalır ve sinir sistemi bozulur. İçerdiği flavoring ve öteki antioksidanlar yardımıyla de kalp sağlığına iyi geliyor. Oxidation stresin artırdığı hastalıkların engellenmesine de katkısı olur. Göz sağlığını da güçlendiren kayısı, C, E ve bilhassa de A vitamini ile gözleri kuvvetlendirir.

C vitamini ve posa deposu kayisi 1024x538 - C vitamini ve posa deposu kayısı
Kayısı, içinde bulunan potasyum, C vitamini ve posa yardımıyla kalp krizine karşı koruyucu tepki gösteriyor

Kayısı yaşlanmayı geciktiriyor.

Canel Öner Sayar, kayısıda bulunan vitaminlerin cilde katkı sağlayarak yaşlanmayı geciktirdiğini belirterek, “Kayısı için porsiyon 3-4 adettir. 4 tane kayısı; 68 kcal, 2,5 gram lif, 13,7 gram karbonhidrat, 0,2 gram yağ bulundurur. Kayısı içinde A, C, E vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor minerallerini barındırır.” ifadelerini kullandı.

Dikkatinizi Çekebilir;  Kara Veba ve Gümüş
yaslanmayi geciktirir 1024x538 - C vitamini ve posa deposu kayısı
Kayısı yaşlanmayı geciktiriyor

Kayısının, birçok kişinin şikayetçi olduğu ve gitgide büyük bir sıhhat problemi haline gelen kabızlığa yönelik faydalarına da değinen Sayar, şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

Posa içinde ne olduğu ile bağırsak hareketlerini hızlandıran kayısı, bağırsaktaki atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlar, sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığı önlemektedir. Bağırsakları çalıştırır ve tokluk verir. Düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olmaktadır. Günde 3-4 tane taze kayısı, kefir yada yoğurtla bir ara öğün olabileceği benzer biçimde kahvaltı sofralarında da peynir, yumurta ve yeşilliğin yanında tatlı ihtiyacını da karşılayan iyi bir alternatif oluyor.

Kayısı Kabızlığa iyi geliyor.

kayisi kabizliga iyi geliyor 1024x538 - C vitamini ve posa deposu kayısı
Kayısı kabızlığa iyi geliyor

Sayar, kayısının anemi tedavisinde destek olan iyi bir demir deposu bulunduğunu vurgulayarak, “Demir, hemoglobin üretimini geliştirir ve bu da kan standardını artırır. Baş dönmesi, halsizlik, ağız içinde yara oluşması, cilt solgunluğu ve baş ağrısı benzer biçimde durumlarda kayısı, kuru olarak tüketilirse yüksek bir demir takviyesi sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz